Links til gratis opgaver

Vores tosprogede elever bruger mange timer i klassen. Jo kortere tid, de har været hos os, jo sværere kan de have ved at deltage i klasseaktiviter. Her er nogle links til opgaver, der kan laves samtidig med, at klassen laver noget andet: (Listen opdateres løbende)

   

 

gratisskole.dk er der masser af “gemte ord”-opgaver – lige til at printe ud. Eleverne kan som regel godt lide at lave dem, samtidig får de set en masse danske ord på skrift. Hvis man ikke er vant til det latinske alfabet, giver det også en fornemmelse for tegnenes sammenhæng – og ordopbygning på dansk. På det helt basale niveau rummer gratisskole.dk også farveopgaver, labyrinter og prik-til-prik-opgaver.

 

Opgaveskyen kan du finde en masse gode tekster og skrive-opgaver til fortsættere. Der er bl.a. grammatiske øvelser, der knytter sig til længere tekster. Tekster og opgaver kan printes kvit og frit. Endvidere er der meget godt bogstavsmateriale til begynderne.

http://www.opgaveskyen.dk

 

Fjern-uv.dk byder på klassisk grammatiktræning og kan også bruges som opslagsværk for fortsætterne. Der er ikke brugt særligt meget krudt på grafikken, men der er noget no-nonsense over sitet, som nok kan tiltale de store elever. Der er masser af fine diagrammer og tavler, som med fordel kan printes og hænges op. Derudover er der nogle gode indsætningsøvelser.

http://www.fjern-uv.dk

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *