Sprog og læsekompetencer hos tosprogede

TrygFondens Børneforskningscenter har i samarbejde med Undervisningsministeriet udgivet et materiale om tosprogede elevers sprog og læsekompetencer, samt hvilke pædagogiske og didaktiske metoder, der har effekt.

En ny Viden Om samler de elementer i undervisningen, som ifølge forskningen gavner tosprogede elever mest, både hvad angår tilegnelse af det danske sprog og læsning. To vidensnotater formidler sammen med tre plakater og tre korte film, hvilke metoder der har vist sig at være særligt gode, og giver eksempler på, hvordan lærere og pædagoger kan gribe undervisningen an. Et af de to vidensnotater fokuserer på nyankomne elever, som skal lære dansk fra bunden. Vidensnotatet giver inspiration til, hvordan udviklingen af elevernes sprog kan understøttes i de faser, som børn typisk går igennem, når de skal lære et nyt sprog

Plakaterne er gode at hænge op i lærerforberedelsen.

Tosprogedes sprog og læsekompetencer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *