Forfatter: admin
Frilæsning for tosprogede i udskolingen
Hip 5 er en længe ventet serie bøger for unge meget læsesvage samt tosprogede unge med et lille kendskab til dansk. Bøgerne ligger på lix 5. Selv om læseniveauet er lavt, er indholdet alderssvarende. I hver bog er der highlights med vigtige citater fra bogen. Serien udkommer på forlaget Straarup & Co. – Der findes også hip 10 og 15 (altså LIX 10 og 15)
Okay
Okay er et nyere undervisningsmateriale til flersprogede elever i grundskolen, der skal lære dansk som andetsprog. Det henvender sig især til elever på og omkring mellemtrinnet.
Skriv på mange måder
Skriv på mange måder er egentligt et differentieret materiale til 1.-2. klasse i skriftlig dansk. Materialet tager udgangspunkt i fem forskellige genrer, som eleverne muligvis kender til på forhånd, nemlig postkort, kort, sms, opskrift og portræt.
Skriv på mange måder findes også på et højere niveau, men denne egner sig rigtigt fint som støtte til den første genreskrivning for de tosprogede elever. På mange måder tager den udgangspunkt samme sted som Margit Brandts skriveskabeloner men kommer bredere ud.
APPbog
DigTea lancerer en række nye udgivelser med mere interaktivitet og øgede muligheder for læserens oplevelser og udbytte af det læste. De har valgt at kalde denne type udgivelser for APPbog.
APPbog indeholder foruden den velkendte lydside fra forlagets QR-bøger, som kan tilgås via en QR-kode inde i bogen, også en komplet digital og interaktiv udgave af bogen, som kan downloades til en iPad.
Erfaringer med “Hele vejen rundt”
Sådan støtter du elevens sproglige udvikling bedst
Af Mette-Marie Rydén
Målet med undervisningen i dansk som andetsprog er, at eleverne får et godt fundament for at kunne deltage i almenundervisningen. Når det kommer til at støtte en ny elev i at lære dansk, og senere at bygge bro fra elevernes hverdagssprog til fagsprog, er det godt at være bevidst om følgende:
Læs videre “Sådan støtter du elevens sproglige udvikling bedst”
Fart på dansk
Fart på dansk fra Alinea er målrettet dansk som andetsprogs-undervisningen i folkeskolen. Det er bl.a. Mette-Maria Rydén, som de fleste kender fra danskfaget, der står bag. Ideen bag er at bygge bro til almenundervisningen og tilgodese den sproglige dimension i alle fag. Fart på dansk udvikler elevernes genrekendskab – og tager udgangspunkt i kommunikativ undervisning og nære brugbare sprogkompetencer. Emnerne er relevante for eleverne og starter altid med dem selv.
Materialet er tilgængeligt på Fart på dansk – Alinea